ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429545)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:35 AM

Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi Yapılışı
 
Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi
Üzeri Açık Kıymalı Börek Yapılışı
Üzeri Açık Kıymalı Börek

Üzeri Açık Kıymalı Börek Tarifi (6 kişilik)

Hazırlama Süresi : 40 dakika / Pişirme Süresi : 30 dakika

Kıymalı Börek İçin Gerekli Malzemeler;

Hamuru için;

- Yarım kg un
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- Su

İç Malzeme için;

- 350 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, Karabiber, Kırmızı Pul Biber

Üzeri Açık Kıymalı Börek Yapılışı

Hamuru için unun ortasına yumurtayı kırın. Tuz, süt ve ayçiçek yağını ekleyip, su ilave ederek yoğurun. Hamuru dinlenmeye bırakın. Kıymanın içine küp doğranmış soğan, salça, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyin. Su ilave edip yumuşak bir kıvama getirin. Hamurdan bezeler koparıp tatlı tabağı büyüklüğünde açın ve üzerlerine iç harcı paylaştırın. Boşlukları üzerine geniş pile yapar gibi şekil verip, içe doğru bastırarak kıvırın. Börekleri unladığınız fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.