![]() |
Özel Soslu Domates Dolması Tarifi,Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Özel Soslu Domates Dolması Tarifi,YapılışıÖzel Soslu Domates Dolması - Özel Soslu Domates Dolması Tarifi - Özel Soslu Domates Dolması Yapılışı Malzemeler Süre 60 dk ![]() Kaç Kişilik 6 20 Adet kiraz domates 15 Çorba kaşığı ezilmiş grissini 2 Çorba kaşığı sarımsak sosu 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 2 Çorba kaşığı gravyer peyniri 3 Adet yumurta 1 Adet yumurta sarısı 10 Çorba kaşığı krema Yarım su bardağı süt 1 Çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber ![]() Hazırlanışı * Yıkanmış ve kurulanmış domateslerin tepesini kapak şeklinde kesin ![]() * İçini oyup, hafifçe tuzlayın ![]() * Bir tepsiye ters çevirip, suyunun süzülmesi için yarım saat bekletin ![]() * Grissiniyi teflon tavada tahta kaşıkla karıştırarak kavurup soğumaya bırakın ![]() * Fırını 180 dereceye ayarlayın ![]() * Yumurtaları derin bir kaseye kırın ![]() * Tuz ve karabiber serpip, mikserle köpük köpük olana dek çırpın ![]() * Krema, süt ve peynirleri ekleyip karıştırın ![]() * Tuz ve karabiber serpin ![]() * Sarımsaklı sos ile grissiniyi koyu bir kıvamda çırpın ![]() * Domateslerin içine hazırladığınız bu harçtan doldurun ![]() * Yağlanmış 28 santim çapındaki fırın kalıbına düzenli aralıklarla dizin ![]() * Kapak şeklinde kestiğiniz kısımları üzerine kapatıp yağ sürün ![]() * Yumurtalı karışımı kalıbın kenarına, domateslerin üzerine gelmemesine dikkat ederek dökün (sos domateslerin yarısını geçmemeli) ![]() * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saat pişirin ![]() * 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|