![]() |
Özel Soslu Domates Dolması Tarifi,Yapılışı
Özel Soslu Domates Dolması - Özel Soslu Domates Dolması Tarifi - Özel Soslu Domates Dolması Yapılışı
Malzemeler Süre 60 dk. Kaç Kişilik 6 20 Adet kiraz domates 15 Çorba kaşığı ezilmiş grissini 2 Çorba kaşığı sarımsak sosu 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 2 Çorba kaşığı gravyer peyniri 3 Adet yumurta 1 Adet yumurta sarısı 10 Çorba kaşığı krema Yarım su bardağı süt 1 Çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı * Yıkanmış ve kurulanmış domateslerin tepesini kapak şeklinde kesin. * İçini oyup, hafifçe tuzlayın. * Bir tepsiye ters çevirip, suyunun süzülmesi için yarım saat bekletin. * Grissiniyi teflon tavada tahta kaşıkla karıştırarak kavurup soğumaya bırakın. * Fırını 180 dereceye ayarlayın. * Yumurtaları derin bir kaseye kırın. * Tuz ve karabiber serpip, mikserle köpük köpük olana dek çırpın. * Krema, süt ve peynirleri ekleyip karıştırın. * Tuz ve karabiber serpin. * Sarımsaklı sos ile grissiniyi koyu bir kıvamda çırpın. * Domateslerin içine hazırladığınız bu harçtan doldurun. * Yağlanmış 28 santim çapındaki fırın kalıbına düzenli aralıklarla dizin. * Kapak şeklinde kestiğiniz kısımları üzerine kapatıp yağ sürün. * Yumurtalı karışımı kalıbın kenarına, domateslerin üzerine gelmemesine dikkat ederek dökün (sos domateslerin yarısını geçmemeli). * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saat pişirin. * 10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun.. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.