Bezelyeli Patates Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Patates Tarifi YapılışıBezelyeli Patates Tarifi - Bezelyeli Patates Yapılışı - Bezelyeli Patates Malzemeleri * 600 g patates (kabukları soyulup, her biri iri zar biçiminde doğranmış) * 2 tatlı kaşığı bal * 3 çorba kaşığı elma sirkesi * 1/4 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 1/2 tatlı kaşığı tarçın * 1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı * 2 orta boy soğan (doğranmış) * 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı * 1/4 tatlı kaşığı tuz * 125 g iç bezelye Bal, sirkenin 2 çorba kaşığı, kırmızıbiber ve tarçını bir kâsede karıştırıp, bir kenara bırakın Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca patatesleri ekleyip, ara sıra karıştırarak, 5 dakika pişirin Ateşi biraz açıp, sık sık karıştırarak, patatesleri orta ateşte 5 dakika daha pişirin Soğanlar, tereyağı, tuz, kalan 1 çorba kaşığı sirke, 6 cl (1/4 su bardağı) su ve bezelyeleri ekleyip, karışımı soğanlar altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin Kâsedeki ballı karışımı tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak, karışımı 1-2 dakika daha pişirin Tencereyi ateşten alıp, bezelyeli patatesi çukur bir servis tabağına aktararak, servis yapın |
|