ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bezelyeli Patates Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429293)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:30 AM

Bezelyeli Patates Tarifi Yapılışı
 
Bezelyeli Patates Tarifi - Bezelyeli Patates Yapılışı - Bezelyeli Patates Malzemeleri



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


* 600 g patates (kabukları soyulup, her biri iri zar biçiminde doğranmış)

* 2 tatlı kaşığı bal

* 3 çorba kaşığı elma sirkesi

* 1/4 tatlı kaşığı kırmızıbiber

* 1/2 tatlı kaşığı tarçın

* 1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı

* 2 orta boy soğan (doğranmış)

* 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı

* 1/4 tatlı kaşığı tuz

* 125 g iç bezelye


Bal, sirkenin 2 çorba kaşığı, kırmızıbiber ve tarçını bir kâsede karıştırıp, bir kenara bırakın.

Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca patatesleri ekleyip, ara sıra karıştırarak, 5 dakika pişirin. Ateşi biraz açıp, sık sık karıştırarak, patatesleri orta ateşte 5 dakika daha pişirin. Soğanlar, tereyağı, tuz, kalan 1 çorba kaşığı sirke, 6 cl. (1/4 su bardağı) su ve bezelyeleri ekleyip, karışımı soğanlar altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.

Kâsedeki ballı karışımı tencereye ekleyip, sürekli karıştırarak, karışımı 1-2 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alıp, bezelyeli patatesi çukur bir servis tabağına aktararak, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.