|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dolma, enginar, tarifi, yapılışı, zeytinyağlı |
Zeytinyağlı Enginar Dolma Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Enginar Dolma Tarifi YapılışıZeytinyağlı Enginar Dolma Tarifi - Zeytinyağlı Enginar Dolma Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Enginar Dolma Malzemeleri MALZEMELER 6 adet enginar 200 gr pirinç2 adet limon 1 bardak zeytinyağı 1 kaşık un 4 adet soğan Tuz, dereotu Enginarların saplarını kesin, dış kabuklarını soyun, içini dolmalık olacak şekilde kazıyın Bol limonla ovup, limonlu, unlu ve tuzlu suya atıp bekletin Pirinç, zeytinyağı, un, soğan, tuz ve dereotundan dolma içi hazırlayın ve bu karışımdan enginarların içlerine doldurun Yayvan bir tencereye dizip üzerini aşacak şekilde su ve limon suyu ekleyip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin
|
|
|
|