Domates Soslu Sebze Sote Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Soslu Sebze Sote Tarifi YapılışıDomates Soslu Sebze Sote Tarifi Domates Soslu Sebze Sote Yapılışı Domates Soslu Sebze Sote MALZEMESİ 6 KİŞİLİK • 2 adet havuç • 2 adet kabak • 20 adet mantar • 2 adet patlıcan • 250 gr çalı fasulyesi • 3 çorba kaşığı sıvıyağ Sosu için: • 1 kutu domates püresi • 1 çay kaşığı kişniş • 2 diş sarımsak • 2 adet kesmeşeker • 1 çorba kaşığı sıvıyağ • Karabiber, tuz HAZIRLANIŞI * Havuç, kabak ve patlıcanın kabuklarını soyduktan sonra ince çubuk şeklinde doğrayın * Çalı fasulyesini yıkadıktan sonra ince çubuk şeklinde kesin Mantarı iri iri doğrayın * Sosu için, sıvıyağı kızdırın, ince kıyılmış sarmısağı ilave edip, 1 dakika kavurun * Domates püresi, kişniş, kesmeşeker, karabiber ve tuz ilave edin Harlı ateşte 2 dakika pişirin * Sıvıyağı bir tavaya koyup, ısıtın Sebzeleri ekleyip, havuç yumuşayıncaya kadar sürekli karıştırarak sote edin * Sebzeleri servis tabağına koyun Üzerine, hazırladığınız sosu döküp, servis yapın |
|