![]() |
Domates Soslu Sebze Sote Tarifi Yapılışı
Domates Soslu Sebze Sote Tarifi
Domates Soslu Sebze Sote Yapılışı Domates Soslu Sebze Sote MALZEMESİ 6 KİŞİLİK • 2 adet havuç • 2 adet kabak • 20 adet mantar • 2 adet patlıcan • 250 gr. çalı fasulyesi • 3 çorba kaşığı sıvıyağ Sosu için: • 1 kutu domates püresi • 1 çay kaşığı kişniş • 2 diş sarımsak • 2 adet kesmeşeker • 1 çorba kaşığı sıvıyağ • Karabiber, tuz HAZIRLANIŞI * Havuç, kabak ve patlıcanın kabuklarını soyduktan sonra ince çubuk şeklinde doğrayın. * Çalı fasulyesini yıkadıktan sonra ince çubuk şeklinde kesin. Mantarı iri iri doğrayın. * Sosu için, sıvıyağı kızdırın, ince kıyılmış sarmısağı ilave edip, 1 dakika kavurun. * Domates püresi, kişniş, kesmeşeker, karabiber ve tuz ilave edin. Harlı ateşte 2 dakika pişirin. * Sıvıyağı bir tavaya koyup, ısıtın. Sebzeleri ekleyip, havuç yumuşayıncaya kadar sürekli karıştırarak sote edin. * Sebzeleri servis tabağına koyun. Üzerine, hazırladığınız sosu döküp, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.