Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabi, koyun, pideli

Pideli Koyun Kebabi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pideli Koyun Kebabi



500 gr et,

yarım bardak et suyu,

2 pide,

yeteri kadar tuz, biber,

yarım bardak tereyağ,


Eti kuşbaşı doğrayın, şişe geçirip, şişlerdeki etler ateşte pişerken, pideyi ikiye bölerek etlerin, üzerine sürün ve bir iki dakika da bırakın

Pideleri sık sık kaldırıp erimiş tereyağından kaşıkla azar azar pideler üzerine akıtın

Bir taraftan kebap kızarırken, bu şekilde pideler de et suyu ve tereyağlarını emerek kızarmış olacaktır

Sonra, pideleri, baklava şeklinde doaravm Pidenin yarısını kebap tabağının altına koyun ve yarısını da etlerin üstüne kapatın

Bir iki kaşık sıcak et suyu da gezdirdikten, tuz ve biberini de ektikten sonra, sıcak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.