ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Pideli Koyun Kebabi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429086)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:35 AM

Pideli Koyun Kebabi
 
500 gr. et,

yarım bardak et suyu,

2 pide,

yeteri kadar tuz, biber,

yarım bardak tereyağ,


Eti kuşbaşı doğrayın, şişe geçirip, şişlerdeki etler ateşte pişerken, pideyi ikiye bölerek etlerin, üzerine sürün ve bir iki dakika da bırakın.

Pideleri sık sık kaldırıp erimiş tereyağından kaşıkla azar azar pideler üzerine akıtın.

Bir taraftan kebap kızarırken, bu şekilde pideler de et suyu ve tereyağlarını emerek kızarmış olacaktır.

Sonra, pideleri, baklava şeklinde doaravm. Pidenin yarısını kebap tabağının altına koyun ve yarısını da etlerin üstüne kapatın.

Bir iki kaşık sıcak et suyu da gezdirdikten, tuz ve biberini de ektikten sonra, sıcak servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.