Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arnavutciğeri, kebabı, tarifi, yapılışı

Arnavutciğeri Kebabı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arnavutciğeri Kebabı Tarifi Yapılışı



ciğer kebabı - arnavutciğeri kebabı nasıl yapılır - arnavutciğeri tarifi





MALZEMESİ:


1 adet süt danası karaciğeri

1 su bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı kırmızı biber

1 fincan un

1 baş orta boy soğan

1 demet maydanoz

Yeterince tuz ve sarmısak


YAPILIŞI:


Karaciğer temizlenip yıkandıktan sonra fındık büyüklüğünde doğranır Bir kapta un ve kırmızı biberi iyice karıştırınız Urfa yöresinden kırmızı pul biberini tavsiye ederiz


Ciğerleri, hazırladığınız bu kırmızı biberli una, iyice bulayınız Bir tencerede iyice kızdırdığınız sıvı yağa atınız Tahta kaşıkla karıştırarak, üç dakika kızartınız Kızaran ciğerleri delikli kepçeyle, yağını süzerek alınız Kapaklı bir kapta kızaran ciğerleri biriktiriniz


Soğanı ince, piyazlık şekilde, doğrayınız Varsa sumak ve ince kıyılmış maydanozla karıştırınız Ciğerlerin yanına maydanozlu soğanı koyarak servis yapınız Zevkinize göre tuz ve kırmızı biber ilave edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.