ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Arnavutciğeri Kebabı Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428869)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:12 AM

Arnavutciğeri Kebabı Tarifi Yapılışı
 
ciğer kebabı - arnavutciğeri kebabı nasıl yapılır - arnavutciğeri tarifi





MALZEMESİ:


1 adet süt danası karaciğeri

1 su bardağı sıvı yağ

1 çorba kaşığı kırmızı biber

1 fincan un

1 baş orta boy soğan

1 demet maydanoz.

Yeterince tuz ve sarmısak


YAPILIŞI:


Karaciğer temizlenip yıkandıktan sonra fındık büyüklüğünde doğranır. Bir kapta un ve kırmızı biberi iyice karıştırınız. Urfa yöresinden kırmızı pul biberini tavsiye ederiz.


Ciğerleri, hazırladığınız bu kırmızı biberli una, iyice bulayınız. Bir tencerede iyice kızdırdığınız sıvı yağa atınız. Tahta kaşıkla karıştırarak, üç dakika kızartınız. Kızaran ciğerleri delikli kepçeyle, yağını süzerek alınız. Kapaklı bir kapta kızaran ciğerleri biriktiriniz.


Soğanı ince, piyazlık şekilde, doğrayınız. Varsa sumak ve ince kıyılmış maydanozla karıştırınız. Ciğerlerin yanına maydanozlu soğanı koyarak servis yapınız. Zevkinize göre tuz ve kırmızı biber ilave edebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.