Sakızlı Kebap Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakızlı Kebap Tarifi YapılışıSakızlı Kebap Tarifi - Sakızlı Kebabın Yapılışı - Sakızlı Kebap Nasıl Yapılır Malzemeler 2 kg koyun kuşbaşı 1 kuru soğan Gül suyu Damla sakızı Bir tutam un 3 diş sarımsak Tarçın Karabiber Karanfil Patates Püresi Yapılışı: 2 kg koyun eti kuşbaşı doğranıp tencerede, rendelenmiş 1 soğanla kavrulur Kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenir Et yumuşayıp iyice pişinceye kadar pişirilir Et pişerken içine gül suyunun içinde dövülmüş 3 parça damla sakızı konulur Bir tutam un, dövülmüş üç diş sarımsak, tarçın, karabiber, karanfil eklenir, biraz daha kaynatılıp ateşten indirilir Başka bir kapta patatesler haşlanıp sütün içinde ezilerek püre haline getirilir Püre tabaklara konulur Etler pürenin üzerine dizilir, servis yapılır
|
|
|
|