![]() |
Sakızlı Kebap Tarifi Yapılışı
Sakızlı Kebap Tarifi - Sakızlı Kebabın Yapılışı - Sakızlı Kebap Nasıl Yapılır
Malzemeler 2 kg koyun kuşbaşı 1 kuru soğan Gül suyu Damla sakızı Bir tutam un 3 diş sarımsak Tarçın Karabiber Karanfil Patates Püresi Yapılışı: 2 kg koyun eti kuşbaşı doğranıp tencerede, rendelenmiş 1 soğanla kavrulur. Kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenir. Et yumuşayıp iyice pişinceye kadar pişirilir. Et pişerken içine gül suyunun içinde dövülmüş 3 parça damla sakızı konulur. Bir tutam un, dövülmüş üç diş sarımsak, tarçın, karabiber, karanfil eklenir, biraz daha kaynatılıp ateşten indirilir. Başka bir kapta patatesler haşlanıp sütün içinde ezilerek püre haline getirilir. Püre tabaklara konulur. Etler pürenin üzerine dizilir, servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.