Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilezik, kebabı, tarifi, yapılışı

Bilezik Kebabı Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bilezik Kebabı Tarifi Yapılışı



Bilezik Kebabı Tarifi - Bilezik Kebabı yapımı için gerekli malzemeler - Bilezik Kebabı nasıl yapılır


Malzemeler:

5 adet kemer patlıcanı
05 kilogram kuşbaşı tavuk göğüs
2 bardak süt
1 bardak mısır unu
kızartma yağı
tuz karabiber

yapılışı:

patlıcanlar alacalı soyulur, 1 cm kalınlığında boyuna parçalara bölünür derin bir kabın içine süte yatırılır süt gevreklik verir 1 saat sütte kalan patlıcanlar alınır, her parçanın üzerine 1 adet tavuk eti koyularak rulo şeklinde sarılır kürdan ile tutturulur önce süte daha sonra mısır ununa bulayıp kızartılır sebze haşlaması ile servis yapılır not kızartmalarda galeta unu veya un yerine mısır ununu tercih ederseniz daha sağlıklı olur çünkü mısır unu kızartma yağında yanmaz, yağı karartmaz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.