ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bilezik Kebabı Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428811)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:22 AM

Bilezik Kebabı Tarifi Yapılışı
 
Bilezik Kebabı Tarifi - Bilezik Kebabı yapımı için gerekli malzemeler - Bilezik Kebabı nasıl yapılır


Malzemeler:

5 adet kemer patlıcanı
0.5 kilogram kuşbaşı tavuk göğüs
2 bardak süt
1 bardak mısır unu
kızartma yağı
tuz karabiber.

yapılışı:

patlıcanlar alacalı soyulur, 1 cm kalınlığında boyuna parçalara bölünür. derin bir kabın içine süte yatırılır. süt gevreklik verir 1 saat sütte kalan patlıcanlar alınır, her parçanın üzerine 1 adet tavuk eti koyularak rulo şeklinde sarılır. kürdan ile tutturulur. önce süte daha sonra mısır ununa bulayıp kızartılır. sebze haşlaması ile servis yapılır. not kızartmalarda galeta unu veya un yerine mısır ununu tercih ederseniz daha sağlıklı olur. çünkü mısır unu kızartma yağında yanmaz, yağı karartmaz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.