![]() |
Oriyental Deniz Ürünleri Salatası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Oriyental Deniz Ürünleri Salatası Tarifi YapılışıOriyental Deniz Ürünleri Salatası Tarifi - Oktay Ustadan Salata Tarifleri - Salata Tarifleri - Resimli Yemek Tarifleri - Salatalar - Resimli Salata Tarifleri - Salata Tarifleri Resimli - Salatalar - Diyet Salata Tarifleri ![]() Oriyental Deniz Ürünleri Salatası ![]() MALZEMELER (4 Kişilik) Süre: 30 dak 1 Porsiyon 250 Kalori * 250 gr soya fasulyesi * 4 taze soğan, doğranmış * 1 kereviz sapı, ince dilimlenmiş * 1 dolmalık kırmızı biber, ince doğranmış * 100 gr karides, haşlanıp ayıklanmış * 125 gr pavurya eti, süzülmüş * 6 marul yaprağı * Taze soğan,süslemek için Sos:* 50 gr yoğurt * 6 yemek kaşığı mayonez * 1 limonun kabuğu, rendelenmiş * 1 yemek kaşığı limon suyu * 1 çay kaşığı zencefil, isteğe bağlı * Tuz ve karabiber Yapılışı: 1 – Soya fasulyesi,taze soğan,kereviz ve dolmalık kırmızı biberi bir kasede karıştırın ![]() Sosu hazırlayın: Yoğurt ve mayonezi bir kaseye koyup,limon kabuğunu, suyunu ve dilerseniz zencefili ekleyerek karıştırın ![]() ![]() 2 – Sosu daha önce hazırladığınız karışıma döküp iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() 3 – Marulları bir tabağa yerleştirip üstlerine salatayı koyun ![]() ![]() SERVİS ÖNERiLERi: Çin mutfağından alınmış bu yemeği zengin bir menünün başlangıç yemeği olarak sunabilirsiniz ![]() ![]() EKONOMİ: Karides ve pavurya yerine 200 gr konserve mısır veya 200 gr konserve ton balığını kullanabilirsiniz ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|