Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşotlu, çorbası, erzurumun

Erzurumun Aşotlu Çorbası

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erzurumun Aşotlu Çorbası







1 kase buğday
100 gr kıyma
tuz,karabiber
1 kg yoğurt
2 çorba k un
2 yumurta
üzeri için:
1 soğan
1 çorba k tereyağı
aşotu


HAZIRLANIŞI:

Buğdayı tencereye alıp üzerine su ilave edin Bir taşım kaynatıp altını kapatınErtesi gün
tekrar tencerenizi ateşe koyup üzerine su ilave edip kaynatın Yoğurt,un ve yumurtayı
iyice çırpıp çorba kesilmeden yavaş yavaş ilave edip karıştırın Diğer tarafta kıyma,tuz
ve karabiber ile minik köfteler hazırlayın Tereyağında köfteleri alt üst kızartın Soğanı
da birlikte soteleyebilirsinizEn son aşotunu ilave edin aşotu yerine nane ve dereotu
koyabilirsiniz Bu sosu tencerenize ekleyip karıştırın Sıcak sıcak iftar çorbanız hazır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.