Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kahvesi, okkalı, türk

Okkalı Türk Kahvesi

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Okkalı Türk Kahvesi



Ama malzemelerin koyuluş sıraları ve kullanım şekilleri kahvenin tadını ve köpük oranını çok büyük miktarda değiştirir [*]Kahveyi yapacağınız su normal musluk suyu olmamalıdır Damacana su kullanılmalı Bu su mutlaka buzdolabında tutulmalı ve olabilecek en soğuk su kullanılmalıdır [*]Bir fincan soğuk su, 1,5 çay kaşığı şeker, 2 çay kaşığı türk kahvesi cezveye koyulur Kısık ateşte iyice köpürene kadar, aynı istikamette olacak şekilde sürekli karıştırılır [*]Köpürdüğünü gördüğünüz an ikinci kişi için ayrılan soğuk su koyulur, karıştırılır 10 saniye kadar sonra ikinci kişinin şekeri ve kahvesi koyulur [*]Köpürme görülünce, 3 kişi için ayrılan soğuk su koyulur, karıştırılır 10 saniye kadar sonra üçüncü kişinin şekeri ve kahvesi koyulur [*]Köpürme görülünce, 4 kişininin malzemeleri önceki kişilerde yapılan uygulama gibi yapılır [*]Tarif edilen şekilde buz gibi damacana soğuk su kullanılırsa ve tarif edilen şekilde yapılırsa, bilimsel olarak da en homojenik, en lezzetli, en köpüklü türk kahvesine ulaşacağınızı göreceksiniz[/list]
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.