08-13-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Okkalı Türk Kahvesi
Ama malzemelerin koyuluş sıraları ve kullanım şekilleri kahvenin tadını ve köpük oranını çok büyük miktarda değiştirir [*]Kahveyi yapacağınız su normal musluk suyu olmamalıdır Damacana su kullanılmalı Bu su mutlaka buzdolabında tutulmalı ve olabilecek en soğuk su kullanılmalıdır [*]Bir fincan soğuk su, 1,5 çay kaşığı şeker, 2 çay kaşığı türk kahvesi cezveye koyulur Kısık ateşte iyice köpürene kadar, aynı istikamette olacak şekilde sürekli karıştırılır [*]Köpürdüğünü gördüğünüz an ikinci kişi için ayrılan soğuk su koyulur, karıştırılır 10 saniye kadar sonra ikinci kişinin şekeri ve kahvesi koyulur [*]Köpürme görülünce, 3 kişi için ayrılan soğuk su koyulur, karıştırılır 10 saniye kadar sonra üçüncü kişinin şekeri ve kahvesi koyulur [*]Köpürme görülünce, 4 kişininin malzemeleri önceki kişilerde yapılan uygulama gibi yapılır [*]Tarif edilen şekilde buz gibi damacana soğuk su kullanılırsa ve tarif edilen şekilde yapılırsa, bilimsel olarak da en homojenik, en lezzetli, en köpüklü türk kahvesine ulaşacağınızı göreceksiniz [/list]
|
|
|