![]() |
Okkalı Türk Kahvesi
. Ama malzemelerin koyuluş sıraları ve kullanım şekilleri kahvenin tadını ve köpük oranını çok büyük miktarda değiştirir. [*]Kahveyi yapacağınız su normal musluk suyu olmamalıdır. Damacana su kullanılmalı. Bu su mutlaka buzdolabında tutulmalı ve olabilecek en soğuk su kullanılmalıdır. [*]Bir fincan soğuk su, 1,5 çay kaşığı şeker, 2 çay kaşığı türk kahvesi cezveye koyulur. Kısık ateşte iyice köpürene kadar, aynı istikamette olacak şekilde sürekli karıştırılır. [*]Köpürdüğünü gördüğünüz an ikinci kişi için ayrılan soğuk su koyulur, karıştırılır. 10 saniye kadar sonra ikinci kişinin şekeri ve kahvesi koyulur. [*]Köpürme görülünce, 3. kişi için ayrılan soğuk su koyulur, karıştırılır. 10 saniye kadar sonra üçüncü kişinin şekeri ve kahvesi koyulur. [*]Köpürme görülünce, 4. kişininin malzemeleri önceki kişilerde yapılan uygulama gibi yapılır. [*]Tarif edilen şekilde buz gibi damacana soğuk su kullanılırsa ve tarif edilen şekilde yapılırsa, bilimsel olarak da en homojenik, en lezzetli, en köpüklü türk kahvesine ulaşacağınızı göreceksiniz.[/list]
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.