Saray Usulü Gerdan Çorbası Tarifi Ve Yapilisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Saray Usulü Gerdan Çorbası Tarifi Ve Yapilisi![]() *2 çorba kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı, *3 çorba kaşığı un, *2 diş dövülmüş sarmısak ( arzuya göre artırılabilir) *1/2 çay bardağı sirke, *Tuz, karabiber Hazırlanışı; 1 Gerdan parçalarını yıkayın Üstünü geçecek kadar su koyup güzelce pişirin![]() 2 Pişen gerdanları sudan çıkarıp, etli kısımlarını ayırın ve didikleyin![]() 3 Gerdanın piştiği suyu, mutfakta kullandığınız bir tülbentten geçirerek süzün (çok ufak kemik parçalarını ayıklamak için )4 Yağı bir tencereye alın ve unu ekleyip, unun kokusu hafif çıkıncaya kadar kavurun![]() 5 Süzdüğünüz et suyunu unun üstüne dökün ve unun topaklanmaması için devamlı karıştırın![]() 6 Didiklediğiniz etleride ilave edin ve 5 dakika kadar kaynatın ( Suyu azalmışsa kaynamış sıcak su ekleyebilirisiniz )7 Tuzunu ve karabiberini ekleyin![]() 8 Dövülmüş sarmısak ve sirkeyi birbirine karıştırın ve servisten hemen önce çorbaya katarak iyice karışmasını sağlayın![]() 9 İnce doğradığınız maydanozlarıda ekleyip çorbayı servis yapın Afiyet olsun |
|
|
|