![]() |
Saray Usulü Gerdan Çorbası Tarifi Ve Yapilisi
.
*2 çorba kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı, *3 çorba kaşığı un, *2 diş dövülmüş sarmısak ( arzuya göre artırılabilir) *1/2 çay bardağı sirke, *Tuz, karabiber Hazırlanışı; 1.Gerdan parçalarını yıkayın. Üstünü geçecek kadar su koyup güzelce pişirin. 2.Pişen gerdanları sudan çıkarıp, etli kısımlarını ayırın ve didikleyin. 3.Gerdanın piştiği suyu, mutfakta kullandığınız bir tülbentten geçirerek süzün. (çok ufak kemik parçalarını ayıklamak için ) 4.Yağı bir tencereye alın ve unu ekleyip, unun kokusu hafif çıkıncaya kadar kavurun. 5.Süzdüğünüz et suyunu unun üstüne dökün ve unun topaklanmaması için devamlı karıştırın. 6.Didiklediğiniz etleride ilave edin ve 5 dakika kadar kaynatın.( Suyu azalmışsa kaynamış sıcak su ekleyebilirisiniz ) 7.Tuzunu ve karabiberini ekleyin. 8.Dövülmüş sarmısak ve sirkeyi birbirine karıştırın ve servisten hemen önce çorbaya katarak iyice karışmasını sağlayın. 9.İnce doğradığınız maydanozlarıda ekleyip çorbayı servis yapın. Afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.