Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iskandinav, sıcak, tarifi, usulü, yapılışı, şarap

İskandinav Usulü Sıcak Şarap Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İskandinav Usulü Sıcak Şarap Tarifi Yapılışı



İskandinav Usulü Sıcak Şarap Tarifi
İskandinav Usulü Sıcak Şarap Yapılışı
İskandinav Usulü Sıcak Şarap Malzemeleri

skandinav Usulü Sıcak Şarap


Malzemeler :

1 şişe dömisek (yarı tatlı) kırmızı şarap, (Sek şarap da olabilir, o halde biraz şeker eklemelisiniz)
2-3 yemek kaşığı şeker
300 gram kuru üzüm
50 gram soyulmuş badem
200 gram kuru incir
35 cl Kanyak
Biraz karanfil, bir çubuk tarçın

Hazırlanışı : Nefis bir kış içeceği, kupalarla ya da kulplu kalın fincanlarla yudumlanır Aslında sıcak şarap için en ideal bardak bulabilirseniz toprak kuplardır

2-3 yemek kaşığı toz şeker kabın dibinde ısıtılarak karamel haline getirilir Şekerler kahverengileşince ocağın ateşi kısılır, şarap, badem, kuru üzüm, incir ilave edilir Şarap kaynayıncaya kadar karıştırılır Bu arada tarçın ve karanfiller eklenir Biraz daha kaynatılır, kanyak eklenip, servis edilir

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.