![]() |
İskandinav Usulü Sıcak Şarap Tarifi Yapılışı
İskandinav Usulü Sıcak Şarap Tarifi
İskandinav Usulü Sıcak Şarap Yapılışı İskandinav Usulü Sıcak Şarap Malzemeleri skandinav Usulü Sıcak Şarap Malzemeler : 1 şişe dömisek (yarı tatlı) kırmızı şarap, (Sek şarap da olabilir, o halde biraz şeker eklemelisiniz) 2-3 yemek kaşığı şeker 300 gram kuru üzüm 50 gram soyulmuş badem 200 gram kuru incir 35 cl. Kanyak Biraz karanfil, bir çubuk tarçın Hazırlanışı : Nefis bir kış içeceği, kupalarla ya da kulplu kalın fincanlarla yudumlanır. Aslında sıcak şarap için en ideal bardak bulabilirseniz toprak kuplardır. 2-3 yemek kaşığı toz şeker kabın dibinde ısıtılarak karamel haline getirilir. Şekerler kahverengileşince ocağın ateşi kısılır, şarap, badem, kuru üzüm, incir ilave edilir. Şarap kaynayıncaya kadar karıştırılır. Bu arada tarçın ve karanfiller eklenir. Biraz daha kaynatılır, kanyak eklenip, servis edilir. Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.