Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
basan, tava

El Basan Tava

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

El Basan Tava



Malzeme :


1 kg Kuzu eti,

1 çorba kaşığı Margarin,

2 adet Soğan,

5 su bardağı Su,

1 su bardağı Un,

2 Yumurta sarısı,

500 gr Yoğurt,

Tuz


Yapılışı :


Bir tencerde Margarini kızdırıp etleri koyun Etlerin iki yüzünüde çevirerek kızartın İçerisine rendelenmiş Soğanı, Tuzu ve Suyu koyup, etleri 1-15 saat pişirin Ateşden alıp, Etleri bir Güvece veya tepsiye dizin Yoğurdu küçük bir tencereye koyarak, Unu ilave ederek iyice karıştırın Pişen etin suyundan Unu ve Yoğurt ile hazırlamış olduğunuz karışıma ekleyin Sulu bir kıvam elde ederek ağır ateşde karıştırarak pişirin Daha sonra ateşden alıp, Yumurta sarısını karıştırarak bunları etlerin üzerine dökün Önceden ısıtılmış fırında, 8-9 dakika kadar tutup, fırından çıkarın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.