Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hardallı, kuzu, pirzolası

Hardallı Kuzu Pirzolası

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hardallı Kuzu Pirzolası



Hardallı Kuzu Pirzolası (4 Kişilik)



Malzemeler:
4 büyük veya 8 küçük kuzu pirzolası
Tuz ve karabiber
Taze maydanoz, süslemek için
Hardal sosu için:
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı soya sosu
1 diş sarmısak, ezilmiş
2 çay kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI :
Pirzolaları bir kızartma kabına koyup tuz ve biberleyin
Hardal sosunu hazırlayın Küçük bir köşede hardalı, soya sosunu ve sarımsağı çırparak karıştırın Yağı azar azar damlatarak ekleyin
Sosu pirzolaların üstüne yayın ve serin bir yerde 2 saat bekletin
Fırını 190C'ye ısıtın
Kızartma kabını fırına koyup, pirzolaları 25 dakika, bir kez çevirerek pişirin
Pirzolaları servis tabağına alıp taze maydanozla süsleyerek servis yapın
DİKKAT: Pişirme süresi boyunca pirzolalar ilk yarısında çevrilmeli, aksi takdirde etin üstünde sert bir kabuk oluşur
SERVİS ÖNERİLERİ: Kabakla veya yeşil fasulyeyle, yeşil salata ve fırında patatesle sunabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.