ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hardallı Kuzu Pirzolası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=428024)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:37 AM

Hardallı Kuzu Pirzolası
 
Hardallı Kuzu Pirzolası (4 Kişilik)



Malzemeler:
4 büyük veya 8 küçük kuzu pirzolası
Tuz ve karabiber
Taze maydanoz, süslemek için
Hardal sosu için:
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı soya sosu
1 diş sarmısak, ezilmiş
2 çay kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI :
Pirzolaları bir kızartma kabına koyup tuz ve biberleyin.
Hardal sosunu hazırlayın. Küçük bir köşede hardalı, soya sosunu ve sarımsağı çırparak karıştırın. Yağı azar azar damlatarak ekleyin.
Sosu pirzolaların üstüne yayın ve serin bir yerde 2 saat bekletin.
Fırını 190C'ye ısıtın.
Kızartma kabını fırına koyup, pirzolaları 25 dakika, bir kez çevirerek pişirin.
Pirzolaları servis tabağına alıp taze maydanozla süsleyerek servis yapın.
DİKKAT: Pişirme süresi boyunca pirzolalar ilk yarısında çevrilmeli, aksi takdirde etin üstünde sert bir kabuk oluşur.
SERVİS ÖNERİLERİ: Kabakla veya yeşil fasulyeyle, yeşil salata ve fırında patatesle sunabilirsiniz



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.