Tavuk Sarma (Resimli Anlatim) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Sarma (Resimli Anlatim)Püf Noktası Tavuğu folyo ile sarabilir ve yanında kişniş ile servis edebilirsiniz Tavuğun göğüs olması önerilir AdımDerin bir tavaya koyacağınız 2 su bardağı suyun içine, 2 su bardağı yasemin (jasmin) pirincini, yarım dal tarçını, 3 çorba kaşığı kuş üzümünü koyun Yaklaşık 15 dakika pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte haşlayın Bu sırada başka bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve orta ateşte kızdırın 1 adet soğanı küçük küpler halinde doğrayın Soğanları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun Adım300 gram ıspanağı iyice yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın Soğanlarla birlikte, ıspanaklar iyice pişinceye kadar kavurmaya devam edin Dilediğiniz miktarda tuzu ve karabiberi ıspanakların üzerine serpin Ardından 1 su bardağı sütü dökün ve 1–2 dakika kaynatıp altını kapatın AdımTavukların kanatlarını kesin, göğüsü ayırın ve ortadan iki parçaya bölün Kestiğiniz göğüsleri bir araç yardımıyla inceltin Göğüsün içine haşladığınız bir çorba kaşığı pirinci koyarak göğsü sarma gibi sarın AdımÖnceden 160 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin ![]() AdımÖnceden ısıttığınız fırında, 200 derecede 20 dakika tavuklar pembeleşinceye kadar pişirin Pişen tavukları fırından çıkarın Hazırladığınız ıspanak sosunu servis tabağına yayın Tavuğu kalın dilimler halinde dilimleyin ve sosun üzerine yerleştirin Tavuk sarmanız servise hazır Tavuk Sarma 2 kişilik 10 dakika Tencerede 30 dakika, fırında 200 derecede 20 dakika Ispanak (300 gram), Tavuk (1 adet göğüs), Jasmin (yasemin) pirinci (2 su bardağı), Süt (1 su bardağı), Kuşüzümü (3 çorba kaşığı), Soğan (1 adet), Tarçın (yarım dal), Sıvıyağ (2 çorba kaşığı), Su (2 su bardağı), Tuz, Karabiber
|
|
|
|