ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tavuk Sarma (Resimli Anlatim) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427960)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 01:47 AM

Tavuk Sarma (Resimli Anlatim)
 


Püf Noktası

Tavuğu folyo ile sarabilir ve yanında kişniş ile servis edebilirsiniz.

Tavuğun göğüs olması önerilir.





. Adım


Derin bir tavaya koyacağınız 2 su bardağı suyun içine, 2 su bardağı yasemin (jasmin) pirincini, yarım dal tarçını, 3 çorba kaşığı kuş üzümünü koyun. Yaklaşık 15 dakika pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte haşlayın.

Bu sırada başka bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve orta ateşte kızdırın. 1 adet soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun.




. Adım


300 gram ıspanağı iyice yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın. Soğanlarla birlikte, ıspanaklar iyice pişinceye kadar kavurmaya devam edin.

Dilediğiniz miktarda tuzu ve karabiberi ıspanakların üzerine serpin. Ardından 1 su bardağı sütü dökün ve 1–2 dakika kaynatıp altını kapatın.



. Adım



Tavukların kanatlarını kesin, göğüsü ayırın ve ortadan iki parçaya bölün.

Kestiğiniz göğüsleri bir araç yardımıyla inceltin. Göğüsün içine haşladığınız bir çorba kaşığı pirinci koyarak göğsü sarma gibi sarın.





. Adım

Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.




. Adım

Önceden ısıttığınız fırında, 200 derecede 20 dakika tavuklar pembeleşinceye kadar pişirin.

Pişen tavukları fırından çıkarın. Hazırladığınız ıspanak sosunu servis tabağına yayın. Tavuğu kalın dilimler halinde dilimleyin ve sosun üzerine yerleştirin. Tavuk sarmanız servise hazır.





Tavuk Sarma


2 kişilik
10 dakika
Tencerede 30 dakika, fırında 200 derecede 20 dakika

Ispanak (300 gram),
Tavuk (1 adet göğüs),
Jasmin (yasemin) pirinci (2 su bardağı),
Süt (1 su bardağı),
Kuşüzümü (3 çorba kaşığı),
Soğan (1 adet),
Tarçın (yarım dal),
Sıvıyağ (2 çorba kaşığı),
Su (2 su bardağı),
Tuz, Karabiber.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.