Mantarlı &Amp; Krema Soslu Tavuk |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı &Amp; Krema Soslu TavukMalzemeler : 4 çorba kaşığı tereyağ400 gr iyi dövülmüş piliç eti2 adet orta boy soğan2 su bardağı mantar2 çay kaşığı hardal200 ml süt kreması(küçük bir kutu)1/3 su bardağı kornişon turşutuz, karabiberSüslemek için bir tutam maydanozBir tavada, yemeklik doğranmış soğanları 2 kaşık tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım İnce doğranmış mantarları da ilave edip 5-6 dakika daha pişirelim Ocağın altını kapatıp, bir kenarda bekletelimİyi dövülmüş olan tavuk etini ½ cm lik ince şeritler halinde doğrayıp, başka bir tavada kalan tereyağı ile harlı ateşte yaklaşık 10 dakika kadar çevirerek kızartalım Mantarlı soğanlı karışımı tavuk etlerine ilave edip birlikte 4-5 dakika daha pişirelimYemeği ateşten almadan biraz önce etlere ince şeritler halinde doğranmış olan kornişon turşuyu, hardalı ve kremayı da ilave edip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirelim Tuz ve karabiber ilave edelimServis ederke kıyılmış maydanoz ile süsleyelim Ben bu yemeğin yanında erişte (özellikle renklisini) veya pilav ile servis etmenizi özellikle tavsiye ederimAfiyet olsun |
|