Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krema, mantarlı, soslu, tavuk

Mantarlı &Amp; Krema Soslu Tavuk

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı &Amp; Krema Soslu Tavuk



Malzemeler : 4 çorba kaşığı tereyağ400 gr iyi dövülmüş piliç eti2 adet orta boy soğan2 su bardağı mantar2 çay kaşığı hardal200 ml süt kreması(küçük bir kutu)1/3 su bardağı kornişon turşutuz, karabiberSüslemek için bir tutam maydanozBir tavada, yemeklik doğranmış soğanları 2 kaşık tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım İnce doğranmış mantarları da ilave edip 5-6 dakika daha pişirelim Ocağın altını kapatıp, bir kenarda bekletelimİyi dövülmüş olan tavuk etini ½ cm lik ince şeritler halinde doğrayıp, başka bir tavada kalan tereyağı ile harlı ateşte yaklaşık 10 dakika kadar çevirerek kızartalım Mantarlı soğanlı karışımı tavuk etlerine ilave edip birlikte 4-5 dakika daha pişirelimYemeği ateşten almadan biraz önce etlere ince şeritler halinde doğranmış olan kornişon turşuyu, hardalı ve kremayı da ilave edip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirelim Tuz ve karabiber ilave edelimServis ederke kıyılmış maydanoz ile süsleyelim Ben bu yemeğin yanında erişte (özellikle renklisini) veya pilav ile servis etmenizi özellikle tavsiye ederimAfiyet olsun
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.