![]() |
Mantarlı &Amp; Krema Soslu Tavuk
Malzemeler : 4 çorba kaşığı tereyağ400 gr iyi dövülmüş piliç eti2 adet orta boy soğan2 su bardağı mantar2 çay kaşığı hardal200 ml süt kreması(küçük bir kutu)1/3 su bardağı kornişon turşutuz, karabiberSüslemek için bir tutam maydanozBir tavada, yemeklik doğranmış soğanları 2 kaşık tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım. İnce doğranmış mantarları da ilave edip 5-6 dakika daha pişirelim. Ocağın altını kapatıp, bir kenarda bekletelim.İyi dövülmüş olan tavuk etini ½ cm lik ince şeritler halinde doğrayıp, başka bir tavada kalan tereyağı ile harlı ateşte yaklaşık 10 dakika kadar çevirerek kızartalım. Mantarlı soğanlı karışımı tavuk etlerine ilave edip birlikte 4-5 dakika daha pişirelim.Yemeği ateşten almadan biraz önce etlere ince şeritler halinde doğranmış olan kornişon turşuyu, hardalı ve kremayı da ilave edip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirelim. Tuz ve karabiber ilave edelim.Servis ederke kıyılmış maydanoz ile süsleyelim. Ben bu yemeğin yanında erişte (özellikle renklisini) veya pilav ile servis etmenizi özellikle tavsiye ederim.Afiyet olsun...
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.