![]() |
Buğday Yatağında Hindi Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buğday Yatağında Hindi Tarifi YapılışıBuğday Yatağında Hindi Tarifi - Buğday Yatağında Hindi Yapılışı - Banvit Buğday Yatağında Hindi - Banvit Tarifleri ![]() İçindekiler: 1 tabak Banvit Hindi Bonfile (şerit doğranmış) 200 gr aşurelik buğday (haşlanmış, süzülmüş) 200 ml su 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 çorba kaşığı bal 1 tatlı kaşığı zencefil kökü (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı soya sosu 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy havuç (soyulmuş, verev dilimlenmiş) 350 gr karnabahar (çiçekli kısımları) 250 gr kestane (kebap yapılıp, soyulmuş) 5 sap maydanoz (ince kıyılmış) Su, limon suyu, bal, zencefil, soya sosu ve sarmısağı karıştırıp, mısır nişastasını ekleyin ve eritin ![]() Derin bir tavada yağı ısıtıp havuçları yüksek ateşte 3 dak ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı tavada etleri 3 dak ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız karışımı aşurelik buğdayın üzerinde ve maydanoz serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|