![]() |
Buğday Yatağında Hindi Tarifi Yapılışı
Buğday Yatağında Hindi Tarifi - Buğday Yatağında Hindi Yapılışı - Banvit Buğday Yatağında Hindi - Banvit Tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 1 tabak Banvit Hindi Bonfile (şerit doğranmış) 200 gr aşurelik buğday (haşlanmış, süzülmüş) 200 ml su 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 çorba kaşığı bal 1 tatlı kaşığı zencefil kökü (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı soya sosu 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy havuç (soyulmuş, verev dilimlenmiş) 350 gr karnabahar (çiçekli kısımları) 250 gr kestane (kebap yapılıp, soyulmuş) 5 sap maydanoz (ince kıyılmış) Su, limon suyu, bal, zencefil, soya sosu ve sarmısağı karıştırıp, mısır nişastasını ekleyin ve eritin. Derin bir tavada yağı ısıtıp havuçları yüksek ateşte 3 dak. kızartın. Karnabahar ve kestaneleri katıp 2-3 dak. daha soteleyin ve sebzeleri tavadan alın. Aynı tavada etleri 3 dak. karıştırarak soteleyin. Hazırladığınız zencefilli sosu ilave edip koyulaşıp, yarı şeffaflaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Pişirdiğiniz sebzeleri katıp ısıtın. Hazırladığınız karışımı aşurelik buğdayın üzerinde ve maydanoz serperek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.