![]() |
Elbasan Tavası Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elbasan Tavası Tarifi Yapılışıelbasan tavası nasıl yapılır - elbasan tavasının yapılışı Malzemeler: * 6-7 parça kemikli kuzu kol eti, * 4 yemek kaşığı zeytinyağı, * 1 çay kaşığı tuz, karabiber, * 1 kg tatlı, susuz yoğurt, * 1 su bardağı un * 5 adet yumurta * 1 su bardağı et suyu, * 1 yemek kaşığı limon suyu ![]() Yapılışı: * Zeytinyağını geniş bir tencereye koyup kızdırın ![]() ![]() ![]() İsterseniz haşlama işlemini düdüklü tencerede de yapabilirsiniz ![]() ![]() * Etlerin suyunu iyice süzün ![]() * Tatlı yoğurdun susuz kısmından alıp derin bir kaba aktarın ![]() ![]() ![]() * Etleri fırına dayanıklı bir kaba dizip üzerine muhallebi kıvamındaki yoğurtlu sosu aktarın ![]() ![]() * Yemeği 175 dereceye ve alt- üst konuma ayarladığınız fırında üzeri iyice sararıncaya kadar, 35-40 dakika pişirip çıkarın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|