ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Elbasan Tavası Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427667)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:36 AM

Elbasan Tavası Tarifi Yapılışı
 
elbasan tavası nasıl yapılır - elbasan tavasının yapılışı

Malzemeler:

* 6-7 parça kemikli kuzu kol eti,
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı,
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber,
* 1 kg tatlı, susuz yoğurt,
* 1 su bardağı un
* 5 adet yumurta
* 1 su bardağı et suyu,
* 1 yemek kaşığı limon suyu.

Yapılışı:

* Zeytinyağını geniş bir tencereye koyup kızdırın. Etleri kızgın yağda çevire çevire 4-5 dakika kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpip 5-6 su bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte, 60-70 dakika kadar pişirin.

İsterseniz haşlama işlemini düdüklü tencerede de yapabilirsiniz. Etlerin iyice haşlanıp kemiklerinden ayrılacak hale gelmesi gerekir.

* Etlerin suyunu iyice süzün.

* Tatlı yoğurdun susuz kısmından alıp derin bir kaba aktarın. Unu ve yumurtaları ekleyin. Et suyunu ve limon suyunu da ilave edip malzemeleri iyice çırpın.

* Etleri fırına dayanıklı bir kaba dizip üzerine muhallebi kıvamındaki yoğurtlu sosu aktarın. Üzerine de 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirin.

* Yemeği 175 dereceye ve alt- üst konuma ayarladığınız fırında üzeri iyice sararıncaya kadar, 35-40 dakika pişirip çıkarın. Ilık olarak servise sunun.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.