Püreli Hindi Budu Tarifi - Püreli Hindi Budu Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Püreli Hindi Budu Tarifi - Püreli Hindi Budu YapılışıPüreli Hindi Budu Tarifi - Püreli Hindi Budu Yapılışı Malzemeler : ( 6 kişilik) 2 adet hindi budu 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar 6 adet patates 1 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı susam 5-6 çiçek brokoli 1 tatlı kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Yemekçinin notu: İsterseniz butlara 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı ketçap sürüp fırınlayabilirsiniz ![]() Hazırlanışı: Butları yıkayıp üstüne karabiber ve Tuz sürün Fırın kabına koyun 3 bardak Su ilave edip üstünü kapatın 175 derecelik fırında 1 Saat pişirin Soyulmuş patatesleri küçük küçük doğrayıp tencereye koyun Üstüne su ilave edin, tuz atıp haşlayın Patatesleri blenderda ezin Tereyağıyla Unu pembeleştirin İçine patates püresini atıp 2-3 Dakika karıştırın 1 bardak suya 1 bardak hindi Suyu karıştırıp üzerine dökün Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip ocağın Altını kapatın Kırmızı biber ve brokolileri haşlayın Susamı sıvıyağda pembeleştirip irice doğradığınız kırmızı biberi ilave edin Brokoliyle de 1-2 dakika çevirip ateşten alın Hindinin yanına garnitür olarak koyup, servis yapın
|
|
|
|