![]() |
Püreli Hindi Budu Tarifi - Püreli Hindi Budu Yapılışı
Püreli Hindi Budu Tarifi - Püreli Hindi Budu Yapılışı
Malzemeler : ( 6 kişilik) 2 adet hindi budu 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar 6 adet patates 1 adet kırmızı biber 1 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı susam 5-6 çiçek brokoli 1 tatlı kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Yemekçinin notu: İsterseniz butlara 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı ketçap sürüp fırınlayabilirsiniz. Hazırlanışı: Butları yıkayıp üstüne karabiber ve Tuz sürün. Fırın kabına koyun. 3 bardak Su ilave edip üstünü kapatın. 175 derecelik fırında 1 Saat pişirin. Soyulmuş patatesleri küçük küçük doğrayıp tencereye koyun. Üstüne su ilave edin, tuz atıp haşlayın. Patatesleri blenderda ezin. Tereyağıyla Unu pembeleştirin. İçine patates püresini atıp 2-3 Dakika karıştırın. 1 bardak suya 1 bardak hindi Suyu karıştırıp üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip ocağın Altını kapatın. Kırmızı biber ve brokolileri haşlayın. Susamı sıvıyağda pembeleştirip irice doğradığınız kırmızı biberi ilave edin. Brokoliyle de 1-2 dakika çevirip ateşten alın. Hindinin yanına garnitür olarak koyup, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.