Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baliği, firinda, mersin

Mersin Baliği Firinda

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mersin Baliği Firinda



1 Kilo mersin balığı

1 Su bardağı zeytinyağı

2 Limon

istenilen cinste baharat ve tuz

2 Yumurta sarısı,

Yarım demet maydanoz


Balığın karnı yarılıp temizlendikten sonra iki limon suyu, zeytinyağı, tuz ve baharatla tavaya koyun İki saat bırakın İyice sulansın Sonra tava ile fırına sürün Arasıra kendi suyu üzerine gezdirerek pissin Fırından çıkarın Suyunu bir kaba süzün 2 yumurta sarısı, bir kaşık balık suyu, 1 limon suyunu iyice çarparak kaynayan suyun içine oturtarak hafifçe koyulaştırın Yavaş yavaş iplik gibi zeytinyağı akıtın Bir iki defa karıştırın ve maydanoz serpin Hazırladığınız bu malzemeyi balıkların üzerine gezdirin sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.