ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mersin Baliği Firinda (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427331)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:18 AM

Mersin Baliği Firinda
 
1 Kilo mersin balığı

1 Su bardağı zeytinyağı

2 Limon

istenilen cinste baharat ve tuz

2 Yumurta sarısı,

Yarım demet maydanoz.


Balığın karnı yarılıp temizlendikten sonra iki limon suyu, zeytinyağı, tuz ve baharatla tavaya koyun. İki saat bırakın. İyice sulansın. Sonra tava ile fırına sürün. Arasıra kendi suyu üzerine gezdirerek pissin. Fırından çıkarın. Suyunu bir kaba süzün. 2 yumurta sarısı, bir kaşık balık suyu, 1 limon suyunu iyice çarparak kaynayan suyun içine oturtarak hafifçe koyulaştırın. Yavaş yavaş iplik gibi zeytinyağı akıtın. Bir iki defa karıştırın ve maydanoz serpin. Hazırladığınız bu malzemeyi balıkların üzerine gezdirin sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.