Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, çiğ

Çiğ Balık

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Balık



ÇİĞ BALIK

Malzemeler

* 400 gr levrek veya kefal
* Tuz,karabiber
* 1 tutam dereotu
* 1 tutam maydanoz
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 5-6 adet limon

Yapılışı

Levreğin filetolarını çıkarın Derisini alıp ince şeritler halinde kesin 5-6 adet limon suyuna batırıp en az 2-3 saat bekletin
Servis yapacağınız zaman limon suyundan çıkarıp servis tabağına alın Zeytinayğı, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave ederek servis yapın
Hazırladığınız filetoları limon suyu içinde 1 hafta kadar buzdolabında muhafaza edip dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.