ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çiğ Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427281)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:26 AM

Çiğ Balık
 
ÇİĞ BALIK

Malzemeler

* 400 gr levrek veya kefal
* Tuz,karabiber
* 1 tutam dereotu
* 1 tutam maydanoz
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 5-6 adet limon

Yapılışı

Levreğin filetolarını çıkarın. Derisini alıp ince şeritler halinde kesin. 5-6 adet limon suyuna batırıp en az 2-3 saat bekletin.
Servis yapacağınız zaman limon suyundan çıkarıp servis tabağına alın. Zeytinayğı, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave ederek servis yapın.
Hazırladığınız filetoları limon suyu içinde 1 hafta kadar buzdolabında muhafaza edip dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.