Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, plaki, tarifi, yapılışı

Balık Plaki Tarifi Yapılışı

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Plaki Tarifi Yapılışı



Balık Plaki Tarifi
Balık Plaki Yapılışı
Balık Plaki

MALZEMELER:

-1 kg balık
-Yarım su bardağı zeytinyağ
-3 patates
-2 havuç
-2 soğan
-1 kereviz
-1 demet maydanoz
-4- 5 diş sarımsak
-1 kaşık salça
-2 defne yaprağı
-2 limon
-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Balık temizlenip yıkanır Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir Tuz ve karabiber serpilir

2- Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır Defne yaprağı konur

3- Hepsi zeytinyağda kavrulur Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir

4- Balığın üzerine yayılıp 1- 2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır

5- Limon dilimleri ile süslenir

KISA BİLGİ:

1- Taze balığın gözleri parlak ve nemli, eti sıkı, solungaçlar pembe olur

2- Besin değeri yönünden, ucuz ve pahalı balık arasında fark yoktur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.