![]() |
Balık Plaki Tarifi Yapılışı
Balık Plaki Tarifi
Balık Plaki Yapılışı Balık Plaki MALZEMELER: -1 kg. balık -Yarım su bardağı zeytinyağ -3 patates -2 havuç -2 soğan -1 kereviz -1 demet maydanoz -4- 5 diş sarımsak -1 kaşık salça -2 defne yaprağı -2 limon -Tuz ve karabiber YAPILIŞI: 1- Balık temizlenip yıkanır. Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir. Tuz ve karabiber serpilir. 2- Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır. Defne yaprağı konur. 3- Hepsi zeytinyağda kavrulur. Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir. 4- Balığın üzerine yayılıp 1- 2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir. Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır. 5- Limon dilimleri ile süslenir. KISA BİLGİ: 1- Taze balığın gözleri parlak ve nemli, eti sıkı, solungaçlar pembe olur. 2- Besin değeri yönünden, ucuz ve pahalı balık arasında fark yoktur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.