ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Balık Plaki Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427120)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:53 AM

Balık Plaki Tarifi Yapılışı
 
Balık Plaki Tarifi
Balık Plaki Yapılışı
Balık Plaki

MALZEMELER:

-1 kg. balık
-Yarım su bardağı zeytinyağ
-3 patates
-2 havuç
-2 soğan
-1 kereviz
-1 demet maydanoz
-4- 5 diş sarımsak
-1 kaşık salça
-2 defne yaprağı
-2 limon
-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Balık temizlenip yıkanır. Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir. Tuz ve karabiber serpilir.

2- Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır. Defne yaprağı konur.

3- Hepsi zeytinyağda kavrulur. Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir.

4- Balığın üzerine yayılıp 1- 2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir. Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır.

5- Limon dilimleri ile süslenir.

KISA BİLGİ:

1- Taze balığın gözleri parlak ve nemli, eti sıkı, solungaçlar pembe olur.

2- Besin değeri yönünden, ucuz ve pahalı balık arasında fark yoktur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.