Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
karnıyarık, pastırmalı

Pastırmalı Karnıyarık

Eski 03-22-2008   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Pastırmalı Karnıyarık



Pastırmalı Karnıyarık
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 45 DAKİKA

4 kişilik 593 Kalori

MALZEMELER

4 adet iri patlıcan

200 gram pastırma

100 gram mantar

2 adet sivri biber

2 adet domates

1 adet soğan

10 adet arpacık soğan

1 adet limon

2 su bardağı sıvıyağ

150 gram tereyağı

150 gram kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları sapları kalacak şekilde tamamen soyun Uzunlamasına ortadan bir çizik atın Tuzlu suda acısının çıkması için biraz bekletin
Suyunu süzüp, kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın Patlıcanları; yağının süzülmesi için bir kağıt havlu üzerine alın
Diğer tarafta tereyağını bir tavada eritip; ince doğradığınız soğanı, pastırmayı, mantarı, birer adet biberi ve domatesi soteleyin Bu karışımı patlıcanların ortasına doldurun
Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirini, arpacık soğanlarını ve hazırladığınız limon dilimlerini yerleştirin Kalan biber ve domatesi de dilimleyip, en üste koyun
Patlıcanları yağlanmış fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.