![]() |
Pastırmalı Karnıyarık
Pastırmalı Karnıyarık
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 45 DAKİKA 4 kişilik 593 Kalori MALZEMELER 4 adet iri patlıcan 200 gram pastırma 100 gram mantar 2 adet sivri biber 2 adet domates 1 adet soğan 10 adet arpacık soğan 1 adet limon 2 su bardağı sıvıyağ 150 gram tereyağı 150 gram kaşar peyniri HAZIRLANIŞI Patlıcanları sapları kalacak şekilde tamamen soyun. Uzunlamasına ortadan bir çizik atın. Tuzlu suda acısının çıkması için biraz bekletin. Suyunu süzüp, kuruladıktan sonra sıvıyağda kızartın. Patlıcanları; yağının süzülmesi için bir kağıt havlu üzerine alın. Diğer tarafta tereyağını bir tavada eritip; ince doğradığınız soğanı, pastırmayı, mantarı, birer adet biberi ve domatesi soteleyin. Bu karışımı patlıcanların ortasına doldurun. Üzerlerine rendelediğiniz kaşar peynirini, arpacık soğanlarını ve hazırladığınız limon dilimlerini yerleştirin. Kalan biber ve domatesi de dilimleyip, en üste koyun. Patlıcanları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.