![]() |
Ramazan Manileri - Ramazanla İlgili Maniler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Manileri - Ramazanla İlgili ManilerKısa Ramazan manileri - En güzel ramazan manileri - Ramazan manisi - Ramazan mani sözleri Ramazan geldi hoş geldi Evlere şenlik geldi Dün herkes oruç idi İftar yemeği yendi ![]() ![]() Ramazanım merhaba Bizlere verdin sefa Rabbimize hamdolsun Her nefeste bin defa ![]() ![]() Olundu âleme müjde Getirir âlemi vecde Ağaçlar ediyor secde Geldi mübarek Ramazan! ![]() Deniz suyu serindir Damla gibi derindir Bir tek hurma da olsa Bir mü'mini sevindir ![]() ![]() Ezanlar hep okundu İftarlığım lokumdu Aç karnına çok yedim Bana biraz dokundu ![]() ![]() On üçüne geldik mi? Nefisleri yendik mi? İmandadır saadet Bunu böyle bildik mi? ![]() Fırın üstünde kürek Gene sızladı yürek Her yerde dayanır da Bal'a dayanmaz yürek ![]() ![]() Bu aya hürmet gerek Nimete şükür gerek Mübarek Ramazan'da Hakk'a ibadet gerek ![]() ![]() Ay açmaz bulut açmaz Ay buluta kavuşmaz Günahları andıkça Bana gülmek yaraşmaz ![]() ![]() Dere coşmuş çağlıyor Dağı duman bağlıyor Zengin olsan ne fayda Fakir kardeş ağlıyor ![]() ![]() Nerden geçti aklıma Kadayıfla baklava Aç gözlü olma diye Annem vurdu oklava ![]() ![]() Uzandım kuş oldum Dövüldüm gümüş oldum Hak derdine düşeli Bir divane kuş oldum ![]() ![]() Okudum yazar oldum Davette gezer oldum Hergün börek istiyor Nefsime kızar oldum ![]() ![]() Sofrada fakir olsun Tabağı çukur olsun Karnı doyduktan sonra Duayı okur olsun ![]() ![]() Hoşafın suyu boldur Bir kepçe daha doldur Sahura köfte varmış Ne olur erken kaldır ![]() ![]() Acı köfteye yandım Yiye yiye usandım Cebime koyacaktım Bakanlardan utandım ![]() Seni pek seçemedim Sıcak çay içemedim Başka yemek çoksa da Kaymaktan geçemedim ![]() Vişneyi dalda koyma Beni bu halde koyma İftara çabukça gel Gözümü yolda koyma ![]() ![]() Herkes sabırla bekler Zayi olmaz emekler İftara geliyoruz Hazırlansın yemekler ![]() ![]() Geldi Ramazan ayı Yendi temcit pilavı Akşam iftardan sonra İçelim demli çayı ![]() ![]() Bak geldi etli dolma Çok yiyip göbek salma Üstüne bir kahve iç Sohbetten geri kalma ![]() ![]() Bak kışın ayazına Kalk Hakk'ın niyazına Haydi hemen gidelim Teravih namazına ![]() ![]() Oruç tutmak izzettir Bilene bir lezzettir Onbir ayın sultanı Mü'minlere rahmettir ![]() ![]() Akşam göründü hilâl, Kazançlar olsun helâl, Orucun sevabını, Çok verecek Zül-celâl! ![]() Şükür bu aya girdik, Akşam hilâli gördük, Sevinçlere garkolup, Yüzü secdeye sürdük ![]() ![]() Ramazanım hoş geldi, Evlere şenlik verdi, Bugün herkes oruçlu, Sahûr yemeği yendi ![]() ![]() Bu ayın kadri yüce, Hizmet et gündüz gece, Orucu tutmalıyız, Hepimiz ailece ![]() ![]() Âleme rahmet geldi, Büyük bir ni'met geldi, Ramazanla birlikte, Cennet müjdesi geldi ![]() ![]() Geldi mâh-ı Ramazan, Durmadan sevap kazan, Sizden duâ bekliyor, Bu mânileri yazan ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|