![]() |
Ramazan Manileri - Ramazanla İlgili Maniler
Kısa Ramazan manileri - En güzel ramazan manileri -
Ramazan manisi - Ramazan mani sözleri Ramazan geldi hoş geldi Evlere şenlik geldi Dün herkes oruç idi İftar yemeği yendi. . Ramazanım merhaba Bizlere verdin sefa Rabbimize hamdolsun Her nefeste bin defa. . Olundu âleme müjde Getirir âlemi vecde Ağaçlar ediyor secde Geldi mübarek Ramazan! . Deniz suyu serindir Damla gibi derindir Bir tek hurma da olsa Bir mü'mini sevindir. . Ezanlar hep okundu İftarlığım lokumdu Aç karnına çok yedim Bana biraz dokundu. . On üçüne geldik mi? Nefisleri yendik mi? İmandadır saadet Bunu böyle bildik mi? . Fırın üstünde kürek Gene sızladı yürek Her yerde dayanır da Bal'a dayanmaz yürek. . Bu aya hürmet gerek Nimete şükür gerek Mübarek Ramazan'da Hakk'a ibadet gerek. . Ay açmaz bulut açmaz Ay buluta kavuşmaz Günahları andıkça Bana gülmek yaraşmaz. . Dere coşmuş çağlıyor Dağı duman bağlıyor Zengin olsan ne fayda Fakir kardeş ağlıyor. . Nerden geçti aklıma Kadayıfla baklava Aç gözlü olma diye Annem vurdu oklava. . Uzandım kuş oldum Dövüldüm gümüş oldum Hak derdine düşeli Bir divane kuş oldum. . Okudum yazar oldum Davette gezer oldum Hergün börek istiyor Nefsime kızar oldum. . Sofrada fakir olsun Tabağı çukur olsun Karnı doyduktan sonra Duayı okur olsun. . Hoşafın suyu boldur Bir kepçe daha doldur Sahura köfte varmış Ne olur erken kaldır. . Acı köfteye yandım Yiye yiye usandım Cebime koyacaktım Bakanlardan utandım . Seni pek seçemedim Sıcak çay içemedim Başka yemek çoksa da Kaymaktan geçemedim . Vişneyi dalda koyma Beni bu halde koyma İftara çabukça gel Gözümü yolda koyma. . Herkes sabırla bekler Zayi olmaz emekler İftara geliyoruz Hazırlansın yemekler. . Geldi Ramazan ayı Yendi temcit pilavı Akşam iftardan sonra İçelim demli çayı. . Bak geldi etli dolma Çok yiyip göbek salma Üstüne bir kahve iç Sohbetten geri kalma. . Bak kışın ayazına Kalk Hakk'ın niyazına Haydi hemen gidelim Teravih namazına. . Oruç tutmak izzettir Bilene bir lezzettir Onbir ayın sultanı Mü'minlere rahmettir. . Akşam göründü hilâl, Kazançlar olsun helâl, Orucun sevabını, Çok verecek Zül-celâl! . Şükür bu aya girdik, Akşam hilâli gördük, Sevinçlere garkolup, Yüzü secdeye sürdük. . Ramazanım hoş geldi, Evlere şenlik verdi, Bugün herkes oruçlu, Sahûr yemeği yendi. . Bu ayın kadri yüce, Hizmet et gündüz gece, Orucu tutmalıyız, Hepimiz ailece. . Âleme rahmet geldi, Büyük bir ni'met geldi, Ramazanla birlikte, Cennet müjdesi geldi. . Geldi mâh-ı Ramazan, Durmadan sevap kazan, Sizden duâ bekliyor, Bu mânileri yazan... . |