|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| halk, kütahya, kütahyanın, oyunları, yöresi |
Kütahya Yöresi Halk Oyunları - Kütahya'nın Halk Oyunları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kütahya Yöresi Halk Oyunları - Kütahya'nın Halk OyunlarıKütahya Yöresi Halk Oyunları - Kütahya'nın Halk Oyunları KÜTAHYA YÖRESİ HALK OYUNLARI OYUNLARIN ÇALGILARI Kapalı Yerlerde: Saz ![]() Meydanlarda ve Kapalı Yerlerde: Davul-Zurna, Saz ![]() Alay - (Bak Halay)Halay - Halay, Erkek ![]() Araba - Ayşe bengi oyunu - Bengi - Zeybek, Erkek, Toplu ![]() Beng oyunu - (Bak Bengi)Corabert Havası - Çember - (Bak Bengi)![]() Çingene oyunu - Çömlek - Davas Zeybeği - (Bak Tavas zeybeği)![]() Diz çökme ve sekme - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu ![]() Dönme Hamamı - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu ![]() Dünür Dünür - Düz hava - Zeybek, Erkek ![]() Ebeler - El ele - Emet Zeybeği - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu ![]() Gerali - Zeybek, Erkek ![]() Görücü - Halka oyunu - Erkek, Kadın Tek - Toplu ![]() Harmandağlı - (Bak Harmandalı)![]() Harmandalı - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu ![]() Kalkan Kılıç oyunu - (Bak Kılıç Kalkan oyunu)![]() Kalk oyuna kızan kalk oyuna - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu ![]() Kar mı yağdı Kütahyanın bağına - Karşıdaki güzel - Karşılama - Erkek, Kadın, Çift - Toplu ![]() Kılıç Kalkan oyunu - Erkek, Çift - Toplu ![]() Kırık oyun - Kaşıklı, Erkek, Tek - Toplu ![]() Kırıtma - Kürdün kızı - Kütahya Zeybeği - Zeybek Erkek, Tek - Toplu![]() Mendil Zeybeği - Zeybek Erkek, Tek - Toplu![]() Oturak - Öte yakaya geçelim atlara yonca biçelim - Zeybek Erkek, Tek, Toplu-Saatini Satsana - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu ![]() Sarhoş Zeybek - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu ![]() Sefer oyunu - Sen de al - Sıra zeybeği - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu ![]() Simav zeybeği - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu ![]() Softa Yeniçeri - Şaphane zeybeği - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu ![]() Tavas zeybeği - (Tavas) - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu ![]() Topla oyun- Turna oyunu- Turşucular- Uzun urgan- Üç çeşmeden sular içtim kanmadım - Üşüdüm - Yağmur yağar dereleri sel alır ![]() Yürütme - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu ![]() Zille köçek oyunu - Zilli oyun - |
|
|
|