![]() |
Kütahya Yöresi Halk Oyunları - Kütahya'nın Halk Oyunları
Kütahya Yöresi Halk Oyunları - Kütahya'nın Halk Oyunları
KÜTAHYA YÖRESİ HALK OYUNLARI OYUNLARIN ÇALGILARI Kapalı Yerlerde: Saz. Meydanlarda ve Kapalı Yerlerde: Davul-Zurna, Saz. Alay - (Bak. Halay) Halay - Halay, Erkek. Araba - Ayşe bengi oyunu - Bengi - Zeybek, Erkek, Toplu. Beng oyunu - (Bak. Bengi) Corabert Havası - Çember - (Bak. Bengi). Çingene oyunu - Çömlek - Davas Zeybeği - (Bak. Tavas zeybeği). Diz çökme ve sekme - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu. Dönme Hamamı - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu. Dünür Dünür - Düz hava - Zeybek, Erkek. Ebeler - El ele - Emet Zeybeği - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu. Gerali - Zeybek, Erkek. Görücü - Halka oyunu - Erkek, Kadın Tek - Toplu. Harmandağlı - (Bak. Harmandalı). Harmandalı - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu. Kalkan Kılıç oyunu - (Bak. Kılıç Kalkan oyunu). Kalk oyuna kızan kalk oyuna - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu. Kar mı yağdı Kütahyanın bağına - Karşıdaki güzel - Karşılama - Erkek, Kadın, Çift - Toplu. Kılıç Kalkan oyunu - Erkek, Çift - Toplu. Kırık oyun - Kaşıklı, Erkek, Tek - Toplu. Kırıtma - Kürdün kızı - Kütahya Zeybeği - Zeybek. Erkek, Tek - Toplu. Mendil Zeybeği - Zeybek. Erkek, Tek - Toplu. Oturak - Öte yakaya geçelim atlara yonca biçelim - Zeybek. Erkek, Tek, Toplu- Saatini Satsana - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu. Sarhoş Zeybek - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu. Sefer oyunu - Sen de al - Sıra zeybeği - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu. Simav zeybeği - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu. Softa Yeniçeri - Şaphane zeybeği - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu. Tavas zeybeği - (Tavas) - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu. Topla oyun- Turna oyunu- Turşucular- Uzun urgan- Üç çeşmeden sular içtim kanmadım - Üşüdüm - Yağmur yağar dereleri sel alır. Yürütme - Zeybek, Erkek, Tek - Toplu. Zille köçek oyunu - Zilli oyun - |