![]() |
Hüddam Nasıl Kullanılır ( Anlatim ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hüddam Nasıl Kullanılır ( Anlatim )Hüddam Nasıl Kullanılır ( ANLATIM ) Ey Talip! Bu hasse ülemanın gizlemis oldugu bir sırdır ![]() ![]() sırlarına vakıf olmak içindir ![]() ![]() sır, itaatin kendisine benzeri gibi, güzel ahlak ve alemin senin önünde durması gibidir ![]() yumuncaya kadar süratle yerine gelir ![]() haber verip, istediklerini yaparlar ![]() herseyi sana getirirler ![]() yoktur ![]() ![]() ameli yaparsan basarılara ulasırsın ![]() herkesden gizle ![]() Seyh Süleyman Feleki den nakledilen huddam kullanmanın sekli ve sıfatı söyledir: Altın, Gümüs ve Bakırdan birer miskal al ![]() yap ![]() yüzüge nakset: Yüzüge hatemi naksettikten sonra, yüzügü üç gece yıldızlat ![]() ![]() Asagıda gelecek olan Azimetide üç (3) gün ve üç (3) gece, gece yarısı ve gündüzün ortasında yirmibir (21) defa oku ![]() ve ?Hacetin nedir, ne istiyorsun? diye sorar ![]() ?itaat ve hizmeti murat ediyorum, senin üzerine benim hakkım vacib oldu? dersin ![]() bendendir? der ![]() naks olunan hakkı için benden bir saat dahi olsa ayrılma, sana emrettigim ve yemin verdigim seyler üzerinde bana muhalefet etme? dersin ![]() murat ettigin sey tamamlanmıstır ![]() yüzügün yıldızlatıldıgı ve Azimetin okundugu vakit, Ud, Amber, Misk, Kavana ve Ummaldır ![]() gülsuyu ile karıstırıp, hamur haline getir ve nohut büyüklügünde haplar yapıp gölgede kurut ![]() sonra hacet zamanı geldiginde bunları buhur olarak yak ![]() ![]() Yirmibir (21) defa okunacak Azimet budur: Bismillahirrahmanirrahim ![]() Henyeavasin Mehyatmeysasin Dedendeknesalesin Bilatalyenusin Seysaynehasin Senhasin Sa?husin Talmahyatasin Encemutasin Encehutasin Hakalan Saktayrunin Seltehunesin elvahan elvahan elacele elacele essaate essaate barakallahü fike ve aleyke Ya Ehlah ![]() [ALINTIDIR] |
![]() |
![]() |
|